Taxatie Drachten en omgeving

Gevalideerde taxatie

Er zijn verschillende redenen voor een taxatie. De meest voorkomende is een taxatierapport voor de financiering voor aankoop van een woning of appartement.

Dan op nummer twee: herfinanciering van een woning, dus een hypotheek aanpassen of oversluiten. Daarbij kunnen ook verbouwing- en/of aanbouwplannen meegenomen worden.

Dan ook de derde plaats, deze reden wordt vaak vergeten, maar kan u op een redelijke eenvoudig manier geld besparen:  een taxatie om de verhouding van de woningwaarde ten opzichte van de hypotheek vast te stellen. Want bij een hypotheek van 100% van de woningwaarde betaal je een opslag op de hypotheek rente; bij een hypotheek van 80% krijg je al korting op je hypotheekrente. Bovendien betaal je geen notariskosten en geen boeterente. Snel bespaard dus.

Voor deze drie redenen is een objectief rapport nodig, dat wordt gevalideerd door een erkend validatie instituut.

Wij kunnen deze rapporten voor u verzorgen, taxaties doen in Drachten en omgeving hoort bij ons dagelijks werk. Sjoerd Veenstra (register makelaar/taxateur) van Makelaarswerk heeft sinds 2007 ervaring in Drachten en omgeving.

Uitwerking van een taxatie
Wij plannen de opname voor een taxatie zodanig ruim in, dat het rapport vlot na de opname uitgewerkt kan worden. De opname van een woning duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten. Handig om te weten: tijdens de opname van de woning voor een taxatie, maakt de taxateur foto’s van alle vertrekken, meterkast, cv-ketel en dergelijke. Schrik niet: deze foto’s komen alleen in het taxatierapport terecht. De verdere verwerking van de taxatie vindt plaats bij ons op kantoor.

Taxatie in de vorm van gratis waardebepaling
Er zijn andere redenen voor taxaties, waarvoor een rapport niet nodig is:

  • u overweegt uw woning te verkopen en hebt een indicatie nodig van de verkoopopbrengst. Dit noemen wij een waardebepaling en dat is een gratis dienst van ons.
  • Dit kunnen ook voor u doen wij een (overwogen) echtscheiding. In dit geval is een indicatie van de verkoopopbrengst handig indien één van de eigenaren overweegt om de andere uit te kopen.
  • Ook de afhandeling van een nalatenschap waarbij de (ouderlijke) woning verkocht gaat worden, kan een reden zijn voor een waardebepaling.

Wij kunnen u telefonisch informatie geven hoe zo’n gratis waardebepaling in zijn werk gaat.

Uiteraard geldt in geval van een taxatie en/of een gratis waardebepaling altijd onze geheimhoudingsverplichting. Wij rapporteren alleen naar onze opdrachtgever (s) en indien gevraagd uw financieel adviseur.