Waarom Makelaarswerk?

Dat is een goed vraag, er zijn veel makelaarskantoren die je kunnen helpen bij de aan of verkoop van een woning. In Drachten zijn er meer dan 15 kantoren actief en iedereen doet zijn best. Natuurlijk kan ik vertellen waarom mijn kantoor anders is maar misschien kan ik beter iets over mezelf vertellen omdat Makelaarswerk een klein kantoor is en je toch met mij als makelaar te maken krijgt.

In 1974 ben ik in Drachten geboren, opgegroeid op de boerderij waar ik nu weer woon met mijn gezin. Mijn ouders hadden hier net als mijn opa een veehouderij. Ik ben dus opgegroeid tussen het groen, de koeien en de tractoren. Al vroeg wist ik dat ik echter geen boer wilde worden maar was ik druk in de weer met het opkopen en doorverkopen van bootjes, brommers en later ook caravans en auto’s. Ooit kocht ik van een handelaar een klein houten zeilbootje, welke ik heb opgeknapt in de wintermaanden en in het daaropvolgende voorjaar wilde verkopen. Tot mijn verbazing verkocht ik het bootje met een goede winst aan dezelfde handelaar terug… waarbij hij mij vroeg of we elkaar al eens eerder hadden gezien. Op mijn 18e heb ik mij laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel en importeerde ik aanhangwagens uit Frankrijk, transportbedrijf de Bruijn uit Surhuisterveen bracht dan een oplegger vol aanhangwagens welke ik monteerde en verkocht maar ook verhuurde als bagagewagens in de vakantie periode. Terwijl mijn klasgenoten een krantenwijk hadden en met de bus naar school kwamen was ik bezig met mijn 1e btw aangifte en had ik een kleine bestelauto.

Na het behalen van mijn middenstandsdiploma bij de MDS in Leeuwarden ben ik de avondopleiding Makelaardij en Taxateur gaan doen aan de Hanze hogeschool in Groningen. Voordat ik klaar was met deze opleiding werd ik geattendeerd op een assurantie vacature bij de ING bank, de termijn om te reageren was al bijna voorbij dus ik heb toen gekozen om mijn sollicitatie per fax te doen (we hadden geen e-mail toen…). Na verloop van tijd werd ik uitgenodigd voor een gesprek en moest ik naar het hoofdkantoor in Amsterdam komen voor een 1e gesprek. Al snel werd mij duidelijk dat er meer gegadigden waren voor de baan mede omdat we met circa 12 enthousiaste jeugdigen waren samengevoegd in een wachtruimte. Na even te hebben gewacht kwam er iemand een korte uitleg geven welke snel gevolgd werd met de vraag wie de persoon was die met een fax had gesolliciteerd… Een beetje verlegen stak ik mijn hand op en ik mocht onder gegiechel van de overige sollicitanten als eerste op gesprek. Het werd mij snel duidelijk gemaakt dat correspondentie bij de ING bij voorkeur niet per fax gebeurde en ik mocht uitleggen waarom ik daarvoor had gekozen. Met gevoelsmatig 1-0 achterstand gaf ik aan dat ik graag de baan graag wilde maar helaas te laat de vacature zag en dat ik tot op heden blij was dat ik toch een Fax had gestuurd. Met een glimlach werd ik aangenomen en met 6 anderen kregen we een training bij de ING bank in Amsterdam en bij Nationale Nederlanden in Rotterdam. Wat een leerzame periode, in die 1,5 jaar ING heb ik meer geleerd dan in de gehele periode daarvoor. Na een training en opleiding werd ik in Leeuwarden geplaatst waar ik AAP werd (assurantie adviseur particulier). Door mijn achtergrond en ervaring had ik een andere kijk op zakendoen dan de andere Apen en ik werd gevraagd voor een denktank van de ING op het hoofdkantoor in Amsterdam om meer verzekeringen te kunnen sluiten, helaas vond mijn leidinggevende in Leeuwarden dat niet goed omdat ik daardoor minder afspraken kon lopen. Op dat moment wist ik dat een groot bedrijf met kleine losse eilandjes en verschillende belangen niets voor mij zou zijn. Tot op de dag vandaag begrijp ik niet hoe grote bedrijven zichzelf zo kunnen inrichten.

Toeval of niet, vlak na dit incident zat ik aan tafel bij mijn ouders (ik woonde nog thuis) toen er een grote zwarte Mercedes de oprit op reed. Mijn moeder deed de deur open en het was een makelaar uit Oosterwolde die vroeg of Sjoerd ook thuis was.  Diezelfde week heb ik ontslag genomen bij de ING bank en was ik werkzaam als assistent makelaar. Wat een verschil van een groot beursgenoteerd bedrijf naar een familiebedrijf, het was zeker wennen maar ook hier heb ik erg veel mogen leren.

Omstreeks 2007 heb ik besloten dat ik een nieuwe uitdaging wilde en ben ik voor mezelf begonnen als makelaar in Drachten. De naam voor mijn kantoor had ik snel bedacht, ik stoorde me (nog steeds eigenlijk) aan die busjes waar groot op stond De Jong uw schilder of De Wit, uw stucadoor. Volgens mij is het beter om te vertellen wat je doet dan wie je bent (al is deze hele tekst juist andersom bedacht), vandaar de naam Makelaarswerk. Via mijn buurman kon ik goedkoop een kantoorruimte huren in zijn bedrijfspand (ik ben dus ook op een zolderkamer begonnen). En daar zat ik…..een nieuwe makelaar, geen telefoon, geen opdrachten, niets te koop op Funda en geen taxatieopdrachten….de opstart was erg lastig maar langzaamaan kreeg ik meer opdrachten en inmiddels heb ik voor bepaalde families al meerdere transacties gedaan voor ouders, kinderen en vrienden van. Leuk om  ook opdrachten te krijgen van bedrijven waar ik als 16 jarige vakantiewerk deed.

Het kantoor is inmiddels voor de 2e keer verhuisd, de laatste verhuizing was naar mijn ouderlijke boerderij. In 2017 heb ik de boerderij van mijn ouders overgenomen en hebben we alles fors verbouwd, gemoderniseerd en geïsoleerd. We werken nu dus vanaf mijn thuis adres waar ooit de handel is begonnen. Als je tips wilt voor het verbouwen van een boerderij dan hoor ik het graag….

Sinds ik zelfstandig ben heb ik ieder jaar trainingen gevolgd op mijn kennis op peil te houden en uit te breiden. In 2019 heb ik de opleiding Register Executeur afgerond waardoor ik nog beter kan adviseren bij overlijden. Momenteel ben ik bezig met de opleiding bouwtechnisch adviseur A, gewoon om bezig te blijven en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. In 2019 is mijn kantoor verkozen tot beste makelaar van Friesland (www.widbm.nl) , een prachtige titel maar we werken nu nog harden omdat we deze titel ook in 2020 hopen te behalen.

Vraag je je nog steeds af welke makelaar je nodig hebt voor een goede verkoop?

Ik beantwoord Al je vragen!

Een huis kopen of verkopen doe je niet dagelijks. Daarom is het verstandig om hulp in te schakelen. Hiervoor ben je bij Makelaarswerk aan het juiste adres! Door onze jarenlange ervaring bezitten we over de juiste expertise en kennis om jou van dienst te kunnen zijn! Kan ik je helpen? Neem dan gerust contact met ons op of doe een contactaanvraag via onderstaande button.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.