Wonen in Drachten

Drachten is centraal in Friesland tussen Heerenveen, Leeuwarden en Groningen gelegen. Deze drie steden zijn binnen 30 autominuten bereikbaar waardoor Drachten een goede uitvalsbasis is om te wonen. Daarnaast is Drachten omringd door een zeer divers landschap, de bossen van Beetsterzwaag met goede golfbaan, de weidegebieden met boerderijen maar ook de jachthaven en de diverse kleinere dorpen rondom Drachten maken de woonomgeving door de diversiteit erg geliefd bij de bewoners.

Woonwijk ontwikkeling in Drachten

Binnen Drachten zijn in de loop der jaren diverse woonwijken gerealiseerd, na de oorlog is Drachten snel gegroeid mede door de komst van Phlilips welke ook voor huisvesting zorgde voor het personeel. Philips is met het ziekenhuishuis en Dunlop een sterke stimulans voor werkgelegenheid in de Regio al zijn er ook veel kleinere bedrijven waar zeer veel mensen werk vinden.

Geboren en getogen

Zelf ben ik in Drachten geboren, ben hier naar school gegaan en de meeste van mijn vrienden wonen hier. Het is bijzonder om actief in je geboorte omgeving te werken, je ziet woonwijken ontstaan en merkt verschuivingen in populariteit van wijken bewust op. Voor een makelaar is Drachten een erg afwisselend werkomgeving met veel diversiteit van gebouwen en mogelijkheden. Wilt u uw woning gaan verkopen neem dan contact met ons op, ook buiten Drachten kunnen wij deze woonomgeving goed verkopen! Zoekt u een woning, ook dan kunnen wij u helpen. De ene wijk is de andere niet en zoals eerder gezegd populariteit verschuift soms.

Drachten en omgeving

Uiteraard zijn ook de dorpen rondom Drachten zeker de moeite waard, een dorp als Rottevalle heeft een rijke historie, prachtige anekdotes, kleinschalige jachthaven, zeer moderne huisvesting voor basisschool, kinderopvang, buurtvereniging etc. Het dorp is slechts 5 autominuten van Drachten verwijderd en ligt aan de uitvalswegen Leeuwarden/Emmen.

Het dorp Boornbergum is min of meer bijna tegen Drachten aangegroeid en biedt naast de mogelijkheid van betaalbaar landelijk wonen toch veel voordelen van een grotere plaats.

Team Makelaarswerk Drachten

Meer weten over wonen in Drachten?

Wil je meer weten over wonen, kopen of verkopen in Drachten? Neem dan graag contact met ons op via ons contactformulier of door ons te bellen op 0512-549545 of mail ons op info@makelaarswerk.eu